Close

Mooi nieuw jaar, mooie nieuwe (halve) week, mooie dag!

2 Januari 2019, gelukkig nieuwjaar allemaal!

 

Een nieuw jaar vraagt altijd om een reflectie van wat was en van wat je dit jaar wilt. Nu heb ik die momenten niet 1 keer per jaar, maar heel vaak 😊. Ik ben iemand die steeds wilt voelen of iets nog past of niet, of ik dingen anders wil of niet. Of ik het doe omdat het een patroon is of omdat het goed voelt. Vanmorgen had ik een ander ontbijt dan normaal (ok, ik had gewoon niet in huis wat ik normaal eet haha). Daarom ging ik opeens ook ergens anders zitten en dronk ik koffie bij mijn ontbijt, doe ik normaal nooit! Gewoon, allemaal omdat ik mijn ‘normale’ ontbijt niet in huis had.

 

Dus een kleine verandering om het meteen anders te doen dan mijn vaste ritueel. Vreemd… best lekker.

 

Sta jij er wel eens bij stil waarom je dingen doet zoals je ze doet?

 

Doe je ze omdat je hoofd je vertelt dat het zo moet?

 

Doe je ze omdat je schuldgevoelens krijgt als je het niet doet?

 

Allemaal leuke vragen om te kijken of je buik, hart en hoofd op 1 lijn zitten… of juist niet…

 

Vind je het moeilijk om patronen te doorbreken? Vaak komt dat omdat er nog oude overtuigingen of (kind)emoties zitten die eerst geheeld mogen worden.

 

Ok, leuk om te weten maar hoe doe je dat dan?

 

Stap 1, bewust worden van hoe het nu is.
Stap 2, wil ik dit zo blijven doen?
– JA, dan ga door zoals je altijd al deed
– NEE, ga verder met stap 3 😉
Stap 3, voel deze emoties, laat je oordeel erover los. (jaaaa dat is een moeilijke)
Stap 4, heel je innerlijke kind stukken.
Stap 5, maak nieuwe keuzes.

 

Soms kunnen deze stappen heel makkelijk en 1 2 3 huppatee…

 

Soms zijn deze stappen een stukje zwaarder en dan kun je er hulp bij vragen.

 

Ok, en dit kwam allemaal omdat ik gewoon wilde zeggen.
Een heel gelukkig en mooi 2019 lieve mensen! Op steeds meer ComPassie voor jezelf en kiezen voor jezelf uit liefde. Dan maken we de wereld allemaal een stukje mooier en beter voor onszelf en dan automatisch voor de wereld om ons heen.

 

❤️

 

Mooi nieuw jaar, mooie nieuwe (halve) week, mooie dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *