Close

YIN versus YANG

Ik ben fysiek gesloopt, gisteravond na een lange tijd weer eens deelgenomen aan een boks les! Eindelijk de stap gezet, om weer te gaan beginnen. Toen mijn oude boks vereniging ermee stopte, ik ging verhuizen en dus ook veel klussen, vond ik dat wel even genoeg reden om er verder niet bij te sporten. Nu ik enige tijd klaar ben met klussen, werd het eigenlijk weer eens tijd wat krachttraining en conditie erbij te gaan opbouwen. Maar wat is het verleidelijk zeg… bankhangen ’s avonds, zeker in de winter!

 

Nou dus dat, ik weer boksen, en dat voel ik! Jeetje, en wat was het heerlijk! Los van het feit dat ik met de warming up en push ups echt NIET meekwam, zaten de slagen en technieken er nog goed in. Heerlijk! Wat voelde ik me fit, krachtig en energiek gisteravond.

 

Wat een tegenstelling met de Yin Yoga practice die ik nu gewend ben. ‘Waarom doe je je lichaam dit aan?’ vroeg iemand me vanmorgen. Weet je waarom? Omdat ik iemand ben van uitersten. Van nature ben ik een Yang persoon, ik heb er jaren over gedaan de Yin in mij naar boven te halen, te voeden en te omarmen. Maar Yang zal ook altijd een deel van me zijn. Ik kan niet alleen mijn Yin kant voeden, het mag er allebei zijn.

 

Net als de dag en nacht zich afwisselen, de seizoen veranderen, mag ik ook beide kanten van mezelf zien en voeden.

 

Uiteindelijk gaat het om de balans, vast de reden dat ik heb uitgekozen een weegschaal te zijn van sterrenbeeld…. Balans is soms nog wel een dingetje bij me…

 

Uitersten in gevoel zijn mij ook niet vreemd, heel lief, heel boos, heel zacht, heel hard. Wat als dit nu allemaal bij mij hoort?

 

Hoe zit dat bij jou?

 

Ben je van nature meer Yin of meer Yang?

 

Meer de rust zelve of een actienemer?

 

Zijn jouw activiteiten hiermee in balans, of mis je 1 van de zijden?

 

Leuk om eens bij jezelf na te gaan, wat ben jij van nature en van wat mag je wat meer in je leven naar binnen laten?

 

Bij de metingen die ik in consulten doe, zie ik het vaak… de meeste chakra’s en energievelden die niet in balans zijn, hebben te weinig energie… Of ons overmatige drukke maatschappij hier iets mee te maken heeft.. vast wel. Kies dan ook wat vaker voor Yin practise om die kant in jezelf te voeden. Gewoon ZIJN, simpel he, of juist niet?

 

Geniet van je dag, dat ga ik ook doen verder, in volledige overgave van mijn spierpijn ga ik lekker YINNE vandaag 😉.

Leave a Reply