Close

CHAOS!

Afgelopen 2 weken geven me ontzettend veel onrust, chaos in mezelf en dan komt een oud mechanisme naar boven: piekeren. Ik voel me verstrooid…
Piekeren is niks anders dan het uitstellen van voelen. Je gaat met je hoofd oplossingen zoeken, creëren, maar je bent alles behalve in het NU.

 

Er komen allerlei zakelijke mogelijkheden op mijn pad, goeie dingen, daar gaat het niet om. Toch maakt het me onrustig. Als ik in gesprek ben met andere mensen, laat ik vaak mijn energie nog meenemen in de energie van de ander. Daarna heb ik dan weer tijd nodig om terug te komen in mezelf, en echt te voelen wat IK wil.

 

Hoe kun je dan omgaan met chaos? Het heeft vooral te maken met wat je hoofd er van maakt. Door het niet willen ervaren van wat er is, start die piekermodus en onrust. Als je dat door hebt, kun je ook steeds sneller de switch maken naar het voelen.

 

In het begin vergt het meer oefening en tijd, maar naarmate je ermee leert werken, gaat het steeds makkelijker en steeds sneller.

 

Wat kun je doen in zo’n geval?

 • 1. Erken dat deze chaos er is en dat dat je heeft doen vertrekken naar je hoofd!
 •  
 • 2. Als er chaos is, dan weet je het even niet. Accepteer dat je het niet hoeft te weten. Wat je dan praktisch gezien kunt doen is tegen jezelf zeggen ‘ik weet het niet’! ‘ik weet het niet’, geef je over en laat de controle los. Ga liggen, zitten, springen, whatever, ‘ik weet het niet’!
  Lichaamswerk: maak geluiden, schreeuw, zing, dans, beweeg, shake je lichaam, allemaal manieren om je energie in je lijf in beweging te brengen.
 •  
 • 3. Het ‘niet weten’ krijgt acuut een andere lading en je kunt misschien meteen verschil voelen, je kunt weer zakken richting je gevoel, je lijf.
 •  
 • 4. Stel vragen! Door open vragen te stellen (aan het universum) creëer je RUIMTE. Voorbeelden waar je aan kunt denken zijn:
  – Wat mag ik vandaag voelen?
  – Waar mag mijn lichaam aan bijdragen vandaag?
  – Mag ik gedragen worden, in het niet weten..
  Dit zijn slechts voorbeelden, stel de vragen die jou de ruimte geven die je nodig hebt. Je hoeft geen antwoord te weten. Je hoeft enkel te vragen.
 •  
 • 5. Voel of er iets veranderd is, wat voel je, heb je meer nodig, herhaal enkele stappen.
 •  
 • 6. Als je voelt dat je langzaam weer wat gezakt bent (van je hoofd naar je lijf), kun je weer veel bewuster vanuit daar kiezen wat je verder wilt of kan doen die dag of dat moment.

 

Dus omarm je chaos en neem de ruimte die je daarin nodig hebt.
Dat ben ik ook weer aan het doen. Steeds ruimte nemen voor mij.

 

Geniet van je dag verder 😊
Heb je hier vragen over? Stel ze me gerust!
Wil je hier samen mee aan de slag? Dat kan, boek vrijblijvend een gratis kennismakingssessie of stuur me een berichtje via ‘contact’.

 

Liefs Eveline

Leave a Reply