Close

Waarom Seksualiteit?

Wat is dat toch met seksualiteit, de vrouwen (en mannen) om me heen vinden het toch maar spannend. Blijkbaar triggert het iets bij mensen.

 

Of je vind het leuk en spannend, of je vind het raar en wilt er niks van weten. Dat mag..

 

Of je vindt dat er niks mis is met jouw seksualiteit, en dus doe je er niks mee. Dat is ook prima…

 

Wat nou als er ‘niks mis’ hoeft te zijn? Steeds komt dit thema seksualiteit vanzelf op mijn pad. Als pas afgestudeerde aan de HBO-V, was daar de vacature van de GGD. Ik heb super leuke jaren gewerkt voor de seksuele gezondheid van de mens als sociaal verpleegkundige. Toen ik kampte met angst/depressie/burn-out moest ik helaas afscheid nemen van deze plek, ik kon er niet meer functioneren. Toen vond ik dat heel erg, ik voelde alleen maar weerstand. Ik wilde immers helemaal niet weg.

 

De seksuele gezondheid is toen een tijdje uit mijn aandacht geweest, ik was vooral bezig met mijn eigen gezondheid en ontwikkeling, en vervolgens met mijn nieuwe studie tot E.E.N. therapeut®. Aan het eind van mijn studie kwam de periode dat ik een scriptie ging schrijven… lang gezocht naar een thema merkte ik dat ik heel somber werd van de gedachte dan maar een scriptie te schrijven over angst/depressie. Dit was het meest voor de hand liggend, omdat dit thema me immers die afgelopen jaren had bezig gehouden. En als je therapeut wordt, is je hele leerschool je eigen leven en je eigen ontwikkeling. Je gaat je eigen straatje ‘schoon’ vegen voordat je andere mensen kunt helpen op hun pad. Dus ik bleef een beetje in dubio over wat het thema van mijn scriptie moest worden.
Totdat één van mijn collega studenten kwam met een casus over seksualiteit. Hup, daar kwam mijn stortvloed aan info als vanzelf uit mijn mond. Ik voelde in wat voor hoge energie ik kwam en toen wist ik het! Dit wordt het thema van mijn scriptie!

 

Ergens dacht ik stiekem ook, zo daar weet ik door mijn werk al lekker veel van. Dat wordt makkelijk 😉. Alleen toen ik me echt ging verdiepen in de ‘complementaire’ visie van seksualiteit, merkte ik dat er een wereld voor me open ging! Wowww er was nog super veel wat ik niet wist! Vanuit de visie dat alles energie is en seksuele energie je levensenergie is, daar had ik echt nog nooit bij stilgestaan! Die verdieping inspireerde me zo dat ik daar verder mee ben gegaan.

 

Het zelf volgen van (vrouwen)workshops en nu ook workshops geven, want als je voelt wat deze verdieping in jezelf, want eigenlijk is het niks anders, voor iets moois in je kan openen. Dan wil je dat delen met andere mensen! Dat je meer en meer in contact kan komen met je lijf, je gevoelens, je intuïtie. Je kan meer vertrouwen en veiligheid gaan voelen in jezelf. Je gaat je dieper verbinden met jezelf en met anderen. Je gaat meer kracht en energie ervaren, de plek van waaruit je creaties ontstaan wordt (weer) geopend. Je energie gaat meer stromen, dingen gaan gemakkelijker. Je kunt meer plezier ervaren, je bewustzijn wordt groter en in meerdere lagen (fysiek, emotioneel) kan het dingen openen.

 

Door me te richten op die dingen waar ik energie van krijg, trekt mij vanzelf in deze richting. Zonder dat ik dit bewust ooit voor ogen had.. Is dit wat ze nu je zielenpad noemen…? 😉
Dus that’s the story..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *