Close

PIJN

Pijn, als je er last van hebt, ken je het… je kunt nergens anders aan denken, het kost je energie en je wilt er vanaf. Dat zijn de eerste impulsen van pijn.
Ik was 17 toen ik last kreeg van schouder- en nekpijn. Ik begon met het bezoeken van fysiotherapie, en daar hield het niet op. Ik zal je even een opsomming geven van welke therapeuten ik bezocht voor mijn pijn:

 • Cesartherapie
 • Fysiotherapie
 • Manueel therapie
 • Fitness
 • Osteopathie
 • Manueel arts
 • Craneo sacraal therapie
 • Chiropractie
 • Guasha therapie
 • En ook deze soorten en therapieën door of met elkaar, bij verschillende over de loop der jaren 😉

 

Verder ging ik voor mijn ‘psychische’ klachten vanaf mijn 21ste (toen had ik mijn eerste burn-out) naar:

 • Acupunctuur
 • Alternatieve therapie
 • Psycholoog
 • Hypnotherapie
 • ACT therapie
 • Paranormaal therapie
 • Opleiding tot therapeut (waarin je eigen straatje schoonvegen hoe dan ook voorop staat)
 • Coaches
 • En ook hier konden bepaalde soorten door en met elkaar bestaan.
 •  

Nu zal ik je vertellen dat van de fysieke therapieën (de bovenste rij) geen 1 (behalve Guasha, mede door de diepe emotionele en fysieke werking, processen gaan bij daarbij 10 keer zo snel als bij de fysio) mij van mijn klachten heeft afgeholpen. Logisch, zij richten zich immers voornamelijk op het fysieke (het lichaam). Weet dan dat 95% van onze klachten psychosomatisch zijn en we deze dus onbewust aantrekken, doordat we ervaringen niet goed hebben verwerkt. Wanneer je wilt genezen zul je inzicht moeten hebben in de werking van lichaam, geest en ziel, en zullen deze in balans moeten zijn.


Wanneer we klachten hebben (ook pijn) betekent dit dat er een disbalans is, en kunnen we deze symptomen als positief ervaren. Als de betekenis van de klacht helder is, kunnen we deze vaak oplossen door bewustwording en/of emotionele heling. OOK als de klacht zich op fysiek niveau bevindt.

Yoga, bewustwording en emotionele/energetische heling, en de ondersteunende fysieke therapieën hebben mij zodanig geholpen dat ik nu geen/tot weinig fysieke pijn meer heb. Geen schouder- en nekklachten meer, waarvoor ik al die jaren structureel deze therapeuten bezocht. Ik moest zorgen dat ik met mijn vergoeding vanuit de zorgverzekering uit zou komen op het einde van het jaar, zoveel last had ik. Nu ga ik alleen nog ter onderhoud. En dan ga ik daarbij nog altijd op bewust en onbewust niveau voelen wat er verder aan ten grondslag ligt. Dit is ook een dynamisch proces, het is nooit ‘klaar’.

 

Wat ik wil zeggen is, je kunt al deze bovenstaande therapieën ondergaan, zonder bewustwording en heling van emoties, kun je deze therapeuten blijven bezoeken…

 

Wil je tot de diepere essentie komen van PIJN, zoek het dan op meerdere lagen. Mentaal, emotioneel en fysiek, heling komt, vertrouw en heb geduld dat je jouw pad zult vinden.

 

Pijn is functioneel, het waarschuwt me nu, het laat me zien wanneer ik teveel in mijn Doen zit en te weinig in mijn Zijn. Ik heb er meer en meer naar leren luisteren. Door niks te veranderen, zal er in jouw fysieke pijn ook niks veranderen. Je kunt het onderhouden, zoals ik de eerste jaren deed. Voel steeds of een behandeling bij je past en of het de essentie raakt. En vertrouw erop dat de juiste mensen op de juiste plek komen, wanneer jij de hulp kunt ontvangen.

 

Wil je op meerdere lagen onderzoeken waar je pijn vandaan komt, en voel je dat ik bij je pas, dan ben je welkom voor een 1-op-1 sessie in mijn praktijk. Door middel van praten, voelen en meten, kijk ik waar je ondersteuning nodig hebt op meerdere vlakken (ook fysiek) en daarbij laten we dan de emotionele laag en bewustwording nooit liggen.

 

Liefs

Eveline

 

Geef een reactie