Close

Hulp vragen

Hoe vaak vraag jij om hulp?

Voor veel mensen is hulp vragen best een dingetje… zo ook voor mij. We menen vaak dat we het allemaal maar zelf moeten doen. We willen vooral niemand tot last zijn…


Maar wat grappig is, wanneer je iemand vraagt waar die blij van wordt, is dat in heel veel gevallen ‘iets doen voor een ander’. De ander helpen, iets voor iemand betekenen. Alle mensen in de zorg, maar ook beroepen waarvan je het in eerste instantie niet direct denkt (een IT-er bijv.) ook zij doen vaak wat ze doen, om op een ander level een ander te helpen.


Waarom is hulp vragen dan zo lastig?


En waarom mag je wel hulp vragen aan een automonteur om je auto te repareren, je mag wel naar de tandarts voor dat gaatje in je gebit, maar je vraagt veel moeilijker om hulp wanneer het om je gezondheid, psyche, energie of emotionele welbevinden gaat.
Nee, dat moet je allemaal zelf maar kunnen.

Fysieke klachten, daar gaan we vaak voor naar de dokter. Wat als er nou een wereld zit, tussen de fysieke klacht en het ontstaan van die klacht. Die je misschien nog niet ziet, nog niet geheel voelt, maar wel al in de energie aanwezig is…


Wat nu, als je daarmee veel meer invloed uitoefent op je gezondheid, je welbevinden en je energie?
Bewustzijn, heling, voelen en doen, daar zit diepgaande verandering voor je gezondheid en je energie!


Hoe zou het zijn, als je (oude) trauma’s, emoties, overtuigingen zou helen voordat ze zich hoeven te manifesteren in een klacht. Je kunt namelijk vaak al veel eerder voelen, wanneer dingen niet helemaal lopen. Wanneer zich blokkades aandienen. We hebben allemaal kleinere of grotere trauma’s (klinkt misschien wat heftiger dat dat het hoeft te zijn), die gezien, gevoeld en geheeld willen worden. Bewustzijn, voelen, en vanuit daar keuzes maken, kan je helpen in je fysieke gezondheid. In je energie. In hoe jij je voelt.
Want gaat het daar niet uiteindelijk allemaal om, hoe je je voelt? En hoe je je wilt voelen?
Je mag ervoor in de spiegel kijken, en soms mag je daar hulp bij vragen.

Afgelopen jaren heb ik zoveel hulp gevraagd. Je voelt het wanneer je bij iemand moet zijn. Wanneer diegene je kan helpen in jouw proces, of bij jouw klacht. Gek genoeg voelt dat voor mij niet eens als om hulp vragen. Ik vind dat nog altijd makkelijker dan hulp vragen bij andere ‘kleinere’ dingen. Daar voel ik bij mezelf nog vaak, dat ik het wel alleen of wel zelf kan doen. Hierin wil ik wel groeien 😊.


Kwetsbaarheid is het mooiste wat ik in de ander kan zien. Het opent iets, het geeft ruimte. Durf kwetsbaar te zijn, durf om hulp te vragen. Ook als je niet precies weet waar je hulp bij nodig hebt… je hoeft het namelijk niet allemaal te weten.


Durf jij om hulp te vragen?


Onze gezondheid en energie is ons hoogste goed, zorg er goed voor.


Liefs Eveline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *