Close

Exclusive (Yin) Yoga

Met liefdevolle aandacht voor jezelf, je lichaam en geest. Je gaat bewust leren ontspannen in je lijf, bewust gebruik maken van je adem.

De lessen zijn voornamelijk gebaseerd op Yin Yoga. Een zeer rustige, bijna meditatieve vorm van yoga. Je houdt poses langer aan dan bij andere vormen van yoga. Door zo’n 3-5 minuten in een pose te zijn, kun je leren je spieren te ontspannen en in je lichaam te zakken. Daardoor kom je tot in de stuggere weefsels van je lichaam; zoals bindweefsels, pezen en gewrichten. Plekken waar over het algemeen weinig aandacht naar toe gaat. Je ervaart dat er meer ruimte in je lichaam komt, je minder stijf wordt en je energie beter kan stromen.

Yin Yoga poses hebben effect op de meridianen in je lichaam. Meridianen zijn energiebanen van het lichaam in het bindweefsel. Wanneer je energie niet vrij kan stromen door een blokkade in de energiebaan, kunnen er klachten en ziekten ontstaan. In Yin Yoga poses breng je langdurig (3-5 min.) druk uit op bepaalde meridianen waardoor deze blokkades kunnen opheffen en de energie weer vrij kan stromen.

Je kunt dit vaak letterlijk voelen wanneer je uit een houding komt, je gaat navoelen en kunt de energiestroom gaan ervaren. Ook in een houding of pose kun je soms letterlijk het ‘verzachten’ voelen. Yin Yoga is niet altijd makkelijk, het kan je bewust maken van je ongemakken, stijfheid of de onrust van je geest.

Aan het begin van de les starten we vaak met een actieve flow, je ademhaling is de verbindende factor. Dit kunnen zachte reeksen zijn van de zonnegroet, ook energetische oefeningen en andere spierversterkende of (zachte) conditionele oefeningen. In alles staat je eigen lijf en bewustzijn centraal om te kunnen verdiepen. Je eigen grenzen te voelen en te respecteren.

In iedere les wordt overgegaan op Yin Yoga.

Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van een kop kruidenthee.

De les vindt plaats in een klein groepje in mijn praktijk, exclusief op:
Maandagochtend: 10.00-11.15 uur (VOL)

 

Heb je interesse? Je kunt op de wachtlijst, komt er een plekje vrij, dan hoor jij het eerst!