Close

Seksualiteit voor de vrouw

Vanuit de reguliere gezondheidszorg waarin ik een aantal jaar als verpleegkundige werkte in de seksualiteitshulpverlening, is mijn verdieping nu verder gegaan in de complementaire zorg. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over seksualiteit ging er een wereld voor me open. Ik dacht al veel te weten, maar ik ontdekte de andere kant van seksualiteit. De kant die te maken heeft met seksuele energie, namelijk je levensenergie! De plek waar de creatiekracht is, van waaruit alles ontstaat.

De verbinding met je bekken, je baarmoeder, je geslachtsdeel, kan beangstigend en onveilig voelen. Terwijl juist in dit gebied jouw veilige basis zou mogen zijn. Als je naar deze blokkades durft te kijken, er mee te werken, dan kan dit meer en meer ruimte geven en steeds een beetje veiliger voelen.

De veiligheid, deze basis, zit in ons bekken. En hoeveel van ons vrouwen heeft wel niet problemen met haar bekken, met haar menstruatie, met hormoonschommelingen. We beginnen vaak al jong met hormonale anticonceptie, we weten niet eens meer hoe de natuurlijke cyclus verloopt en voelt. Ook kunnen er problemen zijn rondom seksualiteit. Vaak gaat het dan over ‘dat wat je met je partner hebt’. Maar laten we eerst eens gaan voelen en ervaren wat er in onszelf is.

We zijn niet gewend om aanwezig te zijn in ons bekkengebied. We leven veel vanuit hoofd en steeds meer ook vanuit ons hart. We leren misschien al meer te ademen naar onze buik, en dan mogen we nog een stapje dieper. Het bekken is een plek waar veel pijn en emoties kunnen zijn opgeslagen, vaak al van generaties voor ons. Nu is de tijd, dat wij vrouwen, terug mogen keren naar deze plek. Deze vrouwelijke energie, deze ontvangkracht. Er is een hele beweging gaande op dit vlak, en dat is heel mooi, het is er de tijd voor.

Wil jij net als ik, hier steeds diepere verbinding mee maken, voelen wat er (on)bewust nog zit dat je weg houdt van je basis?

Wees welkom op mijn workshops over seksualiteit. Hierin gaan we met een groepje van maximaal 6 vrouwen samen de verbinding met onszelf verdiepen. Zie ook onder ‘workshops’.

Wil je liever een 1-op-1 sessie specifiek afgestemd op jouw wensen, stuur me dan even een bericht/email, of boek direct een 1-op-1 sessie.