Close

Over Mij

Mezelf zien… Steeds meer veiligheid en vertrouwen voelen in mezelf, mijn eigen zachtheid zien en voelen en keuzes maken die goed zijn voor mij. Dat is wel de essentie van mijn verlangen.
Afgelopen jaar was een enorm proces van loslaten, loslaten en nog eens loslaten. Dat was voor mij de manier om ruimte te creëren om echt vanuit intuïtie, mijn gevoel en mijn weten te kiezen voor waar ik nu sta. Was dit makkelijk? Nee, maar wel heel helend. Door voorbij mijn angsten toch mijn innerlijk weten te volgen, heb ik enorme stappen gezet. Ik heb mijn praktijk vanuit een mooi complementair centrum verhuisd naar een plek die helemaal Eveline is, helemaal ComPassie.
Want voor mij is er geen verschil, mijn praktijk is wie ik ben en mijn persoonlijke ontwikkelingen lopen door in mijn praktijk. Mijn oude plek loslaten was een eerste heftige stap. Er volgde er meer, want ik had een duo baan, eigenlijk een trio baan….
In de thuiszorg was ik parttime wijkverpleegkundige en coördinator, daarnaast was ik dus de therapeut in mijn eigen praktijk. Het verdelen van die aandacht, de energie, ging niet meer. Ik liep leeg door niet te doen waar mijn verlangen zo hard om schreeuwde. De uren in loondienst zorgde ervoor dat ik niet eens meer de energie had om aan mijn praktijk te bouwen. Ik deed het ernaast, erbij, maar in februari 2018 ontdekte ik dat ik het niet meer kon. Ik kon het niet meer en bovenal ik wilde het niet meer. Deze letterlijke energie-lek moest gedicht worden. Ik besloot mijn ontslag in te dienen en volledig voor mijn praktijk te gaan. Ik hou niet van half werk. Ik ga ergens voor of niet.

 

Waarom is het dan soms toch zo moeilijk om dingen die je niet meer dienen los te laten? (ik schreef er onlangs een blog over, zie)

 

Vanaf dat ik de knoop had doorgehakt heb ik me letterlijk de laatste weken naar mijn werk moeten slepen, elk uur voelde qua energie als úren. Ik wist dat ik mijn werk als verpleegkundige vaarwel ging zeggen, voorgoed. Dat betekent ook dat ik hiermee de keuze volledig vanuit mijn vertrouwen volgde om geen schijnzekerheden in te bouwen vanuit mijn ego.
Mijn BIG registratie die verlengt moest worden, heb ik stilletjes laten verlopen.

 

Eerst hebben mijn man en ik weken, ok maanden, gebouwd aan de fysieke staat van de praktijk. Ik ben dan nu ook troste eigenaar van een prachtige werkplek direct naast/aan mijn huis. Helemaal in mijn energie, met mijn spullen en alle liefdevolle bouwkundige inzichten van mijn man 😉.

 

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met een intuïtieve business coach, ik vind dat iedere goede therapeut/coach zelf ook zijn spiegels nodig heeft om steeds een stapje verder te gaan. Ondernemen doe je niet 1, 2, 3. Nee hier heb je ook vaardigheden voor nodig. Alleen vanuit strategie, nee dat is niet wat ik zocht. Iemand die mijn verlangen, mijn intuïtie kan koppelen aan dat wat past bij mij. Zodat ik nu steeds meer kan leven en werken vanuit mij. Steeds een laagje dieper, steeds een stapje verder.

 

Graag laat ik je kennis maken met mij en met ComPassie. Deze naam heeft mijn bedrijf niet voor niks gekregen. De weg die leidde tot het starten van m’n praktijk, was niet zo makkelijk. Ik kampte jaren met angstige en depressieve gevoelens. Compassie voor mezelf leren hebben, is hierbij mijn sleutel geweest tot genezing. Ook ontdekte ik in deze weg mijn Passie. Dit bewust worden en zijn, ontwikkeling en gezondheid is een vak voor mijn leven. Deze verdieping zoeken, keer op keer op keer op keer. Ik HOU ervan, op zoek naar de diepere essentie van het leven.

 

Voorbij (oude) overtuigingen, (oude) angsten, (familie)patronen en veel meer, gun jezelf die heling!
Het leven is uiteindelijk vooral om te genieten, soms mag je daarvoor eerst wat blokkades helen, voordat je dit weer kunt zien en voelen. Ik ben de weg voor je voorgegaan, en help je graag bij jouw weg. Jouw unieke pad. Mijn inzichten, healings, ervaring wil ik graag met je delen, zodat je ook weer (een stukje) verder kunt op jouw weg.

 

Liefs Eveline

Eveline van der Veen